Modul în care antreprenorii pot spori productivitatea angajaților

04.03.2021

Dacă ați început o afacere, știți că trebuie să purtați mai multe pălării. De fapt, faci o serie de lucrări pe care nu ți le-ai imaginat niciodată.

Să presupunem că începeți o afacere de îngrijire a câinilor. Probabil te-ai gândit că îți vei petrece zilele îngrijind câinii. Cu toate acestea, trebuie să fii și contabil și agent de marketing. Trebuie să țineți evidența programărilor și a inventarului în timp ce urmăriți clienții și furnizorii. Următorul lucru pe care îl știți este că vă petreceți cea mai mare parte a timpului în aceste sarcini în loc de viziunea dvs. originală.

Deși acest lucru face parte din calitatea de proprietar de companie, nu pentru asta v-ați înscris. Ar trebui să vă petreceți timpul făcând ceea ce vă place, precum și activități care generează venituri, nu sarcini pe care altcineva le-ar putea face. Aici intervine delegația.

Delegarea înseamnă pur și simplu transferul unei responsabilități către altcineva. Îngrijitorul de câini, de exemplu, ar putea delega sarcini precum urmărirea inventarului și programarea întâlnirilor unui angajat. Acest lucru îi permite să îngrijească mai mulți câini, ceea ce înseamnă mai mulți bani care curg în afacerea ei.

Delegarea, din păcate, nu este ușoară. Ca orice altă abilitate de management, trebuie dezvoltată în timp. Realizate corect, productivitatea și vânzările vor crește în întreaga afacere. Având în vedere acest lucru, iată cum pot începe proprietarii de afaceri mici cu delegarea.

John Rampton - CEO Connecto